10:00

Västerås IK P06:1 Svart

Referat: Västerås BK 30 P06 Svart - Västerås IK P06:1 Svart

En något kylig men klar och krispig söndagsmorgon samlades vi vid Ringvallen för att spela mot BK30 på en fin gräsplan, något vi inte är bortskämda med på Rocklunda. Dagens fokus var att våga hålla sina positioner och lita på lagkompisarna samt att variera våra uppspel så som vi tränat under hösten. Som vanligt gäller fair play och mycket kommunikation och peppning ute på plan.

Spelet värmde ikapp med solen inledningsvis och vi skapade mycket chanser men fick lite klen utdelning. Första perioden avslutades med en del "snack" ute på plan. I periodvilan fokuserade vi på vikten av att vara "kalla" och inte falla in i snacket på plan. Vi pratade även om att vända spelet oftare för att låta motståndarna jaga mer. Våra killar gick ut och gjorde 3-1 direkt efter pausen. Andra perioden var annars mycket stabil från vår sida och vi skapade mycket samtidigt som vårt försvarsspel inte lät BK komma till så farliga avslut. Tredje var lite avvaktande från vår sida inledningsvis där vi lät BK ha boll men samtidigt inte lät dem skapa alltför mycket framåt. Efterhand utnyttjande vi våra snabba yttrar till många fina djupledsbollar och inlägg som gav resultat. Målet till slutresultatet 6-1 var en delikatess på nick efter fint inlägg från vänsterkant.

Strålande match killar med fint spel och hög "kämpanivå" men framförallt imponerande mental inställning där våra killar behöll lugnet genom hela matchen!